Autodesk Connector for ArcGIS ile Infraworks Projelerinize CBS Verilerinizi Entegre Edin

Autodesk Connector for ArcGIS

Esri ve Autodesk arasında bulunan güçlü işbirliği iki platform arasındaki veri aktarımını gün geçtikçe arttırmaktadır. Infraworks yazılımında bulunan Autodesk Connector for ArcGIS ile kuruluşunuzdaki veya içeriğinizde bulunan verilerinizi Infraworks yazılımında kullanabilirsiniz. ArcGIS Online kullanıcı adınız ve şifreniz ile Infraworks yazılımına CBS verilerini ekleyebilirsiniz. Autodesk Connector for ArcGIS,ArcGIS Online ve Enterprise portallarını desteklemektedir.

Infrawork Data Source (Veri Kaynakları) panelinde bulunan ESRI simgesine tıklayarak ArcGIS Online üzerindeki verilerinizi görüntüleyebilir ve projelerinize ekleyebilirsiniz.

Entegrasyon

İçeriğim, Gruplarım, Kuruluşum ve Genel filtrelerini kullanarak seçilen çalışma alanı için uygun veri kümelerine ulaşabilirsiniz. ArcGIS Online içeriğinizi nasıl bulacağınızı ve nasıl çalışacağınızı anlamak için ArcGIS Online Yardımına bakabilirsiniz. Örneğin Infraworks yazılımında bir şehir oluşturuyorsunuz, Autodesk platformunda oluşturduğunuz tüm detaylarınıza ek olarak sahadan konum bilgisi ile beraber topladığınız noktalar bulunuyor. ArcGIS masaüstü yazılımında sahadan topladığınız verileri veya yeni bir feature class oluşturarak harita üzerinde bulunan ağaçlık alanlara noktalar tanımladınız.Bu noktaları ArcGIS Online hesabınızda paylaştıktan sonra Infraworks yazılımında görüntüleyebilirsiniz.

Peki bu süreç bize ne fayda sağlayacak;

Tasarımcılar ve mühendisler artık ArcGIS Online’dan Autodesk Connector for ArcGIS ile CBS içeriğini ArcGIS Online’dan InfraWorks’e taşıyabilmektedir. Yollar, boru hatları ve elektrik transformatörleri gibi içerikler artık geçerli bir coğrafi bilgi sistemine dayanarak doğrudan entegre edebilmektedir.

Esri Türkiye 2019

Önceki Yazı
Vector Basemaps ile Kendi Harita Stilinizi Oluşturun
Yazıyı görüntüle
Sonraki Yazı
ArcGIS API for JavaScript ile Web Uygulamaları – 1
Yazıyı görüntüle