Operasyon Yönetimi Çözümü Yayınlandı

ArcGIS platformunda kullanabileceğiniz yeni Operasyon Yönetimi çözümü yayınlandı. İlk sürümü, savunma sektörü için bir dizi araç görevi gören bir harita ve uygulama koleksiyonunu içeriyor. Operasyonları ve görevleri yöneten diğer sektörlerdeki kuruluşlar da bu çözümü kullanarak kazanç sağlayabilirler.

Operasyon Yönetimi çözümü ile aşağıdakileri yapabilirsiniz:

  • Gerçek zamanlı olay ve görev gelişimini takip etme
  • Aynı arayüz içine birden fazla anket girişi ekleme
  • Tüm destek seviyelerinden gönderilen durum ve saha raporlarını toplama ve inceleme
  • Harita girişlerini düzenleme veya silme
  • Çeşitli formatlarda olay ve görev raporları oluşturma
  • Birimin sorumluluk alanını yükleme ve analize dahil etme
  • Anında harici ve dahili veri kaynakları ekleme
  • Saha raporlarını resim ekleriyle gönderme

Ve daha fazlası…

Bir Olay veya Görevin Tüm Yönlerini Yönetme ve Veri Toplama

Operasyon Yönetimi çözümü; olayların, görevlerin, durum raporlarının ve saha raporlarının girişi ve düzenlenmesi için dinamik bir yöntem sağlamak üzere ArcGIS Survey123 formlarından, ArcGIS Web AppBuilder ve ArcGIS Dashboards’dan yararlanır.

Bir kullanıcı, Olay Giriş raporuyla Operasyon Panelini kullanarak bir olayı kolayca göndermeye başlayabilir. Bu form, bir olayla ilgili ayrıntıların girilmesine izin verir. Dahil edilen operasyonel hava durumu ve olay katmanlarını referans olarak kullanarak, bir olayın ortak özniteliklerini doldurmaya başlayabilirsiniz. Olay kimliği, olay türü, birim ataması, konum vb. gibi ayrıntıların tümü bu ankete girilebilir. Aşağıdaki kısa video, personelin olayla ilgili raporu ne kadar hızlı tamamlayıp bilgi gönderebileceğini göstermektedir. Tüm adımlar, bir web tarayıcısı kullanılarak veya bir mobil cihazda ArcGIS Survey123 saha uygulaması kullanılarak tamamlanabilir.

Operasyon Paneli

Her Zaman ve Her Seviyede Durumsal Farkındalık

Operasyon Yönetimi çözümü, kuruluşların bir olayın veya görevin tüm ayrıntılarını başından sonuna kadar takip etmesini sağlar.

Çözüm, internete bağlı herhangi bir cihazdan ve operasyonlara katılan herhangi bir üye tarafından gönderilebilen dört ayrı Survey123 raporu içerir. Bu giriş formları şunları içerir: Olay, Görev, Durum ve Saha raporu. Gönderildikten hemen sonra, raporlarda yer alan bilgiler paneller, web haritaları ve web uygulamaları çözümlerinde görünecektir.

Survey123 formları ve web uygulamaları arasındaki bu anlık etkileşim, hızlı ve doğru kararlar almaya olanak tanır.

Operasyon Paneli, görev veya operasyon yöneticisine olayları, görevleri, durumu ve saha raporlarını göndermek için özel bir arayüz sağlar. Operasyon Yönetici uygulaması kuruluşa olayları ayırma, raporlar oluşturma, detay katmanlarını değiştirme veya taşıma ve belirli bilgileri saniyeler içinde bulma özgürlüğü verir.

Son olarak, Operasyon Yönetim Paneli gönderilen tüm verileri çeker, bunları tablolarda, grafiklerde düzgün bir şekilde görüntüler. Ayrıca hızlı seçim ve filtreleme sağlar.

Aşağıdaki kısa video, personelin Operasyon Yönetim Paneli’ni ne kadar hızlı filtreleyebileceğini ve bir görevle ilgili belirli ayrıntıları ne kadar hızlı alabileceğini göstermektedir.

 

Operasyon Yönetim Paneli

 

Bu çözümü uygulamak, ArcGIS Solution App‘i kullanarak son derece kolaydır.

Operasyon Yönetimi, dağıtımdan hemen sonra kullanıma hazırdır, ancak kuruluşunuz için geçerli bir adlandırma kuralını yansıtmak için küçük değişiklikler yapmanız gerekebilir. Nasıl yapılacağını öğrenmek için yardım dokümanlarına bakabilirsiniz.

Kullanımı da ArcGIS Online veya Portal ortamınıza dağıtmak kadar kolaydır. İlk önce Try-it-Live sitesi aracılığıyla çözümü test edebilirsiniz.

ArcGIS Solution sitesinden Operasyon Yönetimi çözümünü nasıl hızlı bir şekilde dağıtabileceğiniz hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

 

ArcGIS uygulamaları ve güncellemeleriyle ilgili daha fazla bilgiye ulaşmak için blog sayfamızı takip edebilirsiniz.

 Esri Türkiye 2020

 

Önceki Yazı
Uludağ Kayak Bölgesi 3D Haritası Oluşturma
Yazıyı görüntüle
Sonraki Yazı
Saha İş Akışlarınız Tek Uygulamada: ArcGIS Field Maps
Yazıyı görüntüle