Workforce for ArcGIS Yenilikleri

Workforce for ArcGIS

Workforce for ArcGIS, kullanıcıların saha çalışmasını planlamasına ve koordine etmesine yardımcı olan bir Esri uygulamasıdır.Uygulama kurumsal konum bilinci kazanırken saha operasyonlarını optimize etmektedir. Esri saha uygulamaları paketi ile kolayca entegre olan Workforce, saha çalışanlarına görevler atama ve çalışanların performansını, konum geçmişini ve en son bilinen çalışan yerini saptamak için zaman bilgileri dahil olmak üzere çeşitli verileri toplama yeteneği sağlar. Workforce’un web ve mobil uygulamalar için düzenli güncellemeleri bulunmaktadır. Web uygulaması, proje sahipleri ve kullanıcıları tarafından kullanılır. ArcGIS Online veya ArcGIS Enterprise üzerinden erişilebilir. Mobil uygulama ise saha çalışanları tarafından kullanılmaktadır. Hem Android hem de iOS mağazasında mevcuttur.

Workforce for ArcGIS Yenilikleri

Yenilikler arasında ilk özellik Explorer for ArcGIS  ile uygulama entegrasyonudur. GlobalID ile Survey123 ve Collector for ArcGIS’e geçme ve veri toplama çalışmalarını saha çalışması atamalarına bağlama seçeneği sunulmaktadır. Bu sistem ile Survey123 ile sahada anket çalışması yapan kişinin hareketlerini ve çalışmalarını Workforce ile artık ilişkilendirilebilir.

Workforce Scriptleri

Workforce web uygulaması,saha çalışanına hızlı ve verimli bir şekilde yeni iş atamaları yapılmasını ve mevcut atamaların yönetilmesini sağlamak için tasarlanmıştır. Ancak, web uygulamasının kapsamı dışında kalan ihtiyaçlar olabilir.Örneğin workforce için alınan en yaygın taleplerden bazıları şunlardır.
  • Üçüncü taraf iş emri,
  • İş süreçlerinin varlık veya bakım yönetimi sistemleri gibi diğer sistemlerle entegrasyonu
  • Yinelenen görevlerin yerine getirilmesi
Workforce ile komut dosyası çalıştırarak bu özellikler artık uygulanabilir hale gelmiştir. Ayrıca saha çalışanlarına yeni işler atamak için web uygulamasını kullanma sınırlaması yoktur. Workforce, iş atamalarının nasıl oluşturulduğuna bakılmaksızın atamalar(Assignments ) özellik katmanının içeriği ile çalışır. İş, bir varlık veya bakım yönetim sistemi gibi bir kuruluştaki diğer sistemlerden atanabilir. Workforce iş atamalarını oluşturmak ve güncellemek için dış kaynaklar ile entegre edilebilir.

Workforce’u otomatikleştirmek ve komut dosyası yazmak için  ArcGIS API for Python ve Workforce Modüllerini kullanabilirsiniz.   Python’un harici kaynaklarından otomatik olarak iş atamaları gerçekleştirme, işçileri dahil etme ve yönetme, tamamlanan atamaları kaldırma ve daha fazlası gibi birçok görevi gerçekleştirmek için komut dosyaları oluşturulabilir. Bazı tipik operasyonları görmek için bu Jupyter Notebook‘u da kullanabilirsiniz.

Workforce Offline

Bir sonraki sürüm, çevrimdışı bir ortamda çalışma yapma ve çevrimiçi duruma döndükten sonra verilerinizi senkronize etme yeteneği ile çevrimdışı desteğe odaklanmıştır. Ek olarak, yeni Workforce mobil uygulaması kullanıcı arayüzü için yeni bir görünüm sergileyecek ve en son çalışma zamanına güncellenecektir. Bu güncellemeler için şu anki yol haritası bizi 2019’un ikinci yarısına götürüyor ve yeni çevrimdışı Workforce programı ArcGIS Enterprise 10.7 den sonrasını gerektirecek ve mevcut Workforce mobil uygulaması “Workforce Classic” olarak adlandırılacak. Böylece mevcut iş akışlarınıza da devam edebileceksiniz.

Tracker for ArcGIS ile Entegrasyon

Workforce’da konum takibi, Tracker for ArcGIS yetenekleri ile değiştirilecektir. Tracker for ArcGIS, sahada gerçek zamanlı olarak neler olup bittiğini tam olarak anlamamızı sağlayan durumsal farkındalıkda önde gelen yeni bir teknolojidir. Konumunuzu paylaşarak, tüm ekibinizin nerede olduğunu öğrenebilirsiniz.

Bu mobil uygulama sadece arka planda çalışarak iş kanıtı, durumsal farkındalık ve gerçek zamana yakın değerlendirmeler yapmanızı sağlar.

Artık Workforce for ArcGIS’in tüm yeni özelliklerinden yararlanmaya başlamaya hazırsınız.

Daha fazla bilgi için Esri Türkiye Profesyonel Hizmetler ile iletişime geçebilirsiniz.

Esri Türkiye 2019

Önceki Yazı
Kararlı ve Performanslı Coğrafi Bilgi Sistemi Mimarisi Nasıl Tasarlanır?
Yazıyı görüntüle
Sonraki Yazı
Esri CityEngine’de Python’u Kullanarak İş Akışlarınızı Otomatikleştirin
Yazıyı görüntüle