ArcGIS 360 VR

ArcGIS 360 VR Web Uygulaması, masaüstünde, mobil cihazlarda ve sanal gerçeklik (VR) başlıklarında 360 VR deneyimi sağlamaktadır. 3VR, CityEngine sahnelerinin panoramik görüntülerinin VR ortamında görüntülenebilmesine izin veren bir dışa aktarım uzantısıdır.

3VR Galeri

3VR galerisi, Sanal gerçeklik ortamında, diğer kullanıcıların oluşturduğu sanal gerçeklik deneyimlerini görebildiğimiz ortamdır. Artık CityEngine ile üretilen 3VR uzantılı sahnleri web ortamında da görüntüleyebilmekteyiz.

Web uygulamasını kullanma

3VR’yi görüntülemek için VR, masaüstü veya mobil cihazları kullanabilmekteyiz. CityEngine ortamında oluşturduğumuz bookmarklar ve senaryolar, 3VR’ı daha fazla keşfetmemize olanak tanır. CityEngine yazılımında daha önceden tanımlanmış görünümlere gitmek için bakış açılarına tıklamamız yeterlidir. 3VR’da birden fazla senaryo olduğunda ise belirli alternatifleri görmek için VR başlığı veya kumandasını kullanarak senaryolar arasında geçiş yapabilmekteyiz.

Masaüstünde ve mobilde ekran deneyimi

Masaüstünde gezinmek ve etrafa bakmak için fareyi kullanabiliriz. Mobil cihazda gezinmek için cihazı hareket ettirmemiz yeterlidir.

ArcGIS 360 VR, elimizde bulunan üç boyutlu coğrafi içerikleri sanal gerçeklik ortamında deneyimleyebilmemizi sağlamaktadır. Bu sayede bir alan ile ilgili değişiklik yapmak istediğimizde alan ile ilgili önerilen gelişimleri senaryolar halinde sanal gerçeklik ortamında sunabilmekteyiz.

Senaryolara örnek vermek gerekirse örneğin bir üç boyutlu bina nesnesinin iç mekan görünümlerini sunmak istiyoruz. Senaryolarımızdan biri binanın iç mekan görünümünü kapsasın diğeri ise bina hakkında detaylı bilgiler sağlasın. Bu bilgiler binanın içerisinde bulunan borular elektrik ekipmanları ve diğer mekanik ekipmanlar olsun.

Bunun için 2 adet senaryo oluşturalım biri duvarların bulunduğu sadece iç mekan görünümü diğeri ise duvarların kaldırıldığı mekanik ekipmanların sunulduğu senaryo olsun.

ArcGIS 360 VR coğrafi içerikleri, tasarım içerikleri gibi çoğu veriyi sanal gerçeklik / panaromik gibi deneyimlere dönüştürebilmenizi sağlar.

Esri Türkiye 2021

Önceki Yazı
AEC Web Uygulamaları Serisi – 1
Yazıyı görüntüle
Sonraki Yazı
Kubernetes Üzerinde ArcGIS Enterprise
Yazıyı görüntüle