ArcGIS Earth ile Güçlü ve Hızlı 3B Analiz

ArcGIS Earth

3B deneyimi için kullanımı kolay bir arayüz sunan ArcGIS Earth, dünyayı keşfetmenize olanak sağlar. KML dahil olmak üzere çeşitli 3B ve 2B harita veri formatlarını desteklemektedir. Verilerinizi görüntüleyip, yer işaretlerini çizebilir, mesafeleri ve alanları ölçebilir ve açıklamalar ekleyebilirsiniz. ArcGIS Earth, mekansal bilgileri kolayca anlamak için ihtiyacınız olan her şeye sahiptir. Etkileşimli analiz araçlarını kullanarak, yükseklik profili, 3B ölçüm, görüş alanı, görüntülenme analizi gibi analizleri kolayca yapabilirsiniz.

3B Analizler

Yükseklik Profili 

Arazi ile ilgili bir profil grafiği oluşturmak için ArcGIS Earth yükseklik profili oluşturma aracını kullanabilirsiniz. Örneğin bir rota belirlemeden önce, Esri’nin Dünya Yükseklik Servisi’ni veya kendi özel içeriğinizi kullanarak yükseklik profili oluşturabilirsiniz.

Yükseklik Profili

3B Ölçüm

3B ölçüm aracı, sahnedeki arazi, binalar veya diğer 3B nesnelerdeki mesafeleri dinamik olarak ölçmemizi sağlamaktadır.

3B ölçüm örneği

Görüş Alanı

Çalışma alanı içindeki görünen ve görünmeyen nesneleri görüş hattı aracıyla belirlememizi sağlamaktadır. Sahnedeki belirli bir noktadan veya mevcut kamera konumundan görüş çizgileri oluşturabilirsiniz.

Görüş Alanı örneği

Görüntüleme Analizi 

Görüntüleme analizi ile, çalışma alanında bulunan herhangi bir nesnenin, sensörden veya insan bakış açısı parametresi ile belirlen noktadan ne kadarının göründüğü saptanmaktadır. Animasyon seçeneği ile, hareketli bir nesnenin yol boyunca neleri görebileceğinin önizlemesini yapabilmektesiniz. Örneğin yol kenarına koymuş olduğunuz bir reklam panosunun belirli hızlarda giden araçlar tarafından ne kadar süre göründüğünün analizini yapabilmektesiniz.

Görüntülenme Analizi

Ayıca bir noktaya herhangi bir sensör veya gözetleme kulesi gibi nesneleri yerleştireceğiniz zaman ArcGIS Earth size kullanımı kolay çözümler sağlayacaktır. Yukarıda yaptığımız görüntülenme analizini 360 derece yaparak herhangi bir noktadan baktığımız zaman tüm çevremizde neleri görebileceğimizin analizlerini yapabilmekteyiz.

360 derece görünürlük analizi

ArcGIS Earth,video oyuna benzer sürükleyici bir deneyim sunmak istemektedir. Tüm bu yetenekler 3B içeriğiniz İle anında etkileşim kurmanıza yardımcı olmak için kullanımı kolay bir deneyim sağlamaktadır.

Esri Türkiye 2019

Önceki Yazı
Esri Jupyter Notebook’ta OpenStreetMap Bina Verisi Kullanılarak Basit Analizler Yapımı
Yazıyı görüntüle
Sonraki Yazı
ArcGIS Desktop 10.7 Yenilikleri
Yazıyı görüntüle