ArcGIS Excalibur Mayıs Güncellemesinde Bizi Neler Bekliyor

ArcGIS Excalibur, analistlerin görüntüleri arayıp bulabileceği ve bu görüntülerle çalışabilecekleri web tabanlı bir uygulamadır. Excalibur, geleneksel olarak ayrı iş akışlarına sahip olan mekânsal ve raster tabanlı görüntüleri tek bir bütünleşmiş deneyimde birleştirerek görüntü tabanlı iş akışlarını modernize eder ve geliştirir. Kullanımı kolay, web tabanlı bir sahip olan Excalibur, kuruluşlar arası karar almayı geliştirecek kullanım özelliklerine sahiptir.

ArcGIS Excalibur’un Mayıs 2021 sürümü, etkileşimli tablo görünümü, haritadaki ya da görüntüdeki herhangi bir konuma hızlıca gitmeyi sağlayan işlemler gibi gözlemleme yeteneklerini geliştiren birçok yeni özellikle gelecek. Bunlardan bazılarını aşağıda bulabilirsiniz.

Gözlemleri Kopyalama (Copy Observations)

Aralık 2020 sürümünde Excalibur kullanıcıların bir düzenleme oturumu sırasında aynı anda birden çok gözlemde değişiklik yapmalarına izin vererek iş akışlarını optimize etmeyi amaçlayan özellikler getirmişti. İş akışı optimizasyonu bu sürümde de gelişti. Kullanıcılar artık birden çok gözlemi tek seferde seçip yeni gözlemler olarak kopyalayabiliyorlar. Bu araç, kullanıcıların daha önceden toplanan gözlemlerini yeni görüntülere uygulamasını yaparken fayda sağlayacaktır. Kullanıcılar yeni gözlemlerin meta verilerini de istedikleri gibi düzenleyebileceklerdir.

 

Etkileşimli Detay Tablosu

Bir detayın özniteliklerine bakarken bulunduğu konumun görüntüsündeki bilgilere bakmanız gereken durumlar olabilir. Detay tablosu, görüntü projenizdeki bağlamsal veya gözlem katmanlarının etkileşimli bir tablo görünümünü size sağlayacaktır. Bir tablodan gözlemleri seçebilir ve haritanızdan ya da görüntünüzden ilgili detayların vurgulanmasını sağlayabilirsiniz.

Koordinatlara Git (Go-to Coordinate) Aracı

Bir görüntüde ya da haritada bir konuma hızlıca gitmeniz gerektiğinde Go-to Coordinate aracını kullanarak hızlıca ulaşabilirsiniz. Kullanıcılar, bir koordinat sistemi kullanarak koordinatları girebilir ve ardından birden çok notasyon biçimi kullanarak çıktıyı farklı bir koordinat sistemine görüntüleme veya kopyalama seçeneğine sahip olabilecekler. Bu aracı kullanarak, kullanıcılar görüntülerdeki ilgili konuma gidebildikleri gibi haritadaki herhangi bir konuma tıklayarak o konumun koordinatlarını da alabilecekler.

 

Yeniliklerden Haberdar Olun

ArcGIS Excalibur, ArcGIS’in yetenekleri üzerine inşa edilerek, kullanıcı isteklerini de göz önünde bulundurarak sürekli iyileştirmelerle görüntü iş akışlarını dönüştürmeye devam ediyor. Excalibur hakkında daha fazla bilgi edinmek için Esri Topluluk sayfasını ve YouTube Oynatma Listesini ziyaret edebilirsiniz.

Kaynaklar ve Yardımcı Bağlantılar:

What’s Coming in ArcGIS Excalibur 2021 – Esri

ArcGIS Excalibur | Documentation for ArcGIS Enterprise

Esri Türkiye, 2021
Önceki Yazı
ArcGIS StoryMaps Yenilikleri (Mart 2021)
Yazıyı görüntüle
Sonraki Yazı
ArcGIS Pro’da Harita Serileri ile Çalışmak
Yazıyı görüntüle