ArcGIS Pro 2.1 Sürümünde Neler Var?

Geçen hafta ArcGIS ürün ailesinin yeni sürümleriyle tanıştık! ESRI web sitesinde yer bulan bu yeni sürümler karşımıza yeni işlevsellikleri, daha esnek ve kullanıcı dostu bir bakışta ele alınmış olarak karşımıza çıkıyor. Öncelikle ArcGIS Pro’nun yeni versiyonu olan 2.1 sürümünde ne gibi yenilikler sizleri bekliyor bu yazıyla sizleri bilgilendiriyor olacağız. ArcGIS Pro 2.1 Esri’nin 64 bit masaüstü CBS uygulaması olan ArcGIS Pro’nun bu sürümü, kullanıcı tarafından istenen işlevsellik, 2D ve 3D verilerle çalışmanın yenilikleri, ArcGIS platformunda daha gelişmiş analitik ve yetenekleri içeriyor. ArcGIS Pro 2.1 ile birlikte gelen ana özelliklerle artık aşağıda yer alan konularda da çalışmalarınıza yön verebileceksiniz.

  • Tablolar: MS Excel’den ve harita katmanlarınızdan öznitelik tabloları da dahil çıktı şablonlarınıza etkileşimli tablolar ekleyebilirsiniz.
  • 3B: 3 boyutlu düzenleme ortamı verileriniz ile çalışırken hassas yakalama ve düzenleme araçları size 3 boyutlu çalışabilme imkanı tanımaktadır.
  • Model Builder*: Modellerinizde If-Then-Else dallanma mantığının oluşturulmasını destekleyen dokuz mantıksal araç kümesini kullanarak ModelBuilder’e dallar ekleyebilirsiniz.
  • Imagery: ArcGIS Pro’daki görüntüleri görselleştirmek ve analiz etmek için ArcGIS Image Analyst’ı deneyin. En yeni özelliklerden biri olan stereo haritalama fonksiyonu özellikle 3 boyutlu çalışmalar yapanların ilgisini çekecektir. Bu özellikle ilgili olarak daha sonraki yazılarımızda daha fazla yer veriyor olacağız. Kısaca bahsetmek gerekirse ArcGIS Image Analyst uzantısı, stereo haritalama, gelişmiş resim segmentasyonu ve sınıflandırması, görüntü uzayı analizi ve özel görüntü işleme algoritmaları oluşturma gibi görüntüleri görselleştirmenizi ve analiz etmenizi sağlar.

*ModelBuilder, Geoprocessing iş akışları oluşturmak için görsel bir programlama dilidir. Geoprocessing modeller, mekansal analiz ve veri yönetimi süreçlerinizi otomatikleştirir ve size belgelendirir. Çalışma ortamınızda bu modelleri kaydedebilir ve paylaşabilirsiniz.

İş akışları artık ArcGIS Pro 2.1’de daha kolay ve daha güçlü.

  • Haritalarınızı ve verilerinizi ArcGIS Pro’nun birden çok örneğine sürükleyip bırakarak (veya kopyalayıp yapıştırarak) daha hızlı çalışın.
  • Yeni if-then-else dallanma mantığı araçlarını kullanarak analizlerinizi daha üst boyuta taşıyor olacaksınız.
  • Şeffaflık, renk, dönüş veya boyuta göre değişen nitelik odaklı semboloji ve sembolden yararlanarak daha etkili vektör döşemeleri oluşturun.
  • ArcGIS Pro’yu çevrimdışı haritalar ile sahaya çıkın.
  • ArcGIS Pro için ArcGIS Business Analyst’i kullanarak işletmenizi coğrafi açıdan akıllı bir konuma getirmek için çeşitli pazarlama analizleri yapın.

ArcGIS Pro 2.1, diğer masaüstü yazılımlarında bulunmayan benzersiz yeniliklere sahiptir.

  • Yeni 3D düzenleme ızgarasını kullanarak verilerinizi hassas şekilde düzenleyin, kenetleyin ve çalışın.
  • Düzenleriniz gömülebilir dinamik etkileşimli tablolarla her zamankinden daha kullanışlı ve güçlüdür.
  • Yeni Görüş Alanı, Gözlem Alanı ve Görünüm Kubbesi araçlarını kullanarak hızlı görsel interaktif 3D keşif analizi yapın.

  • Sayısal öznitelik alanlarınız için istatistik raporları alarak bir öznitelik tablosunu keşfederken ve dağılım grafiklerini üretebilecek böylelikle analiz yeteneklerinizi geliştirmiş olacaksınız.
  • ArcGIS Pro’yu ArcGIS Image Analyst eklentisi ile bilikte görüntü analiz çalışma istasyonuna dönüştürün böylece uydu ve hava fotoğraflarınızı işleyerek daha verimli kullanın.
  • ArcGIS Pro 2.1 için eklenen yeni 252 adet jeoişlem araçları ile daha fazlasını yapın.

ESRI ürün ailesinin yeni geliştirme ve özelliklerini Blog sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Önceki Yazı
Ülkemizdeki Ormancılık Faaliyetleri ve Survey123 for ArcGIS
Yazıyı görüntüle
Sonraki Yazı
My Esri’den Teknik Destek Talebi Oluşturma
Yazıyı görüntüle