Site Scan for ArcGIS

Site Scan for ArcGIS

Site Scan for ArcGIS varlık yönetimi, sahadan ürünlerinin toplanması, işlenmesi, analiz edilmesi ve paylaşılması gibi tüm aşamalarda çözüm sunan, bulut tabanlı bir haritalama çözümüdür. Bu süreçlere ek olarak drone filo yönetimi, uçuşların planlanması, donanım yönetimi ve uçuş / pilot geçmişinin görüntülenmesi gibi ek çözümler sağlamaktadır. Site Scan for ArcGIS, SaaS (Hizmet Olarak Yazılım) şeklinde çalıştığı için projelerin dijital kopyalarını işlemek, yönetmek ve erişim sağlamak için tüm süreç boyunca buluttan yararlanıyor olacağız. Site Scan for ArcGIS çözümünün neler yapabildiğini maddeler halinde inceleyecek olursak;

  • Proje gereksinimlerini belirlemek için drone uçuşlarını planlayabilmekteyiz.
  • Güvenli ve verimli operasyonları yürütmek için drone filomuzu yönetebilmekteyiz.
  • Drone görüntülerinden 2B & 3B ürünler ve analiz ürünleri oluşturabilmekteyiz
  • Çıktı ürünlerini ArcGIS Online, ArcGIS Enterprise ve Autodesk BIM 360’ta yayınlayabilmekteyiz.

Uçuş Planı Oluşturma

Pilotlarımızı yönetebildiğimiz için pilotlarımız arasında yönetici olarak oluşturduğumuz uçuş planlarını paylaşabiliriz. Çoğu kullanıcı uçuşları, internet bağlantısı sınırlı olan veya hiç olmayan yerlerde gerçekleştirilir. Site Scan for ArcGIS ile, haritaları ve katmanları sahada kullanmak üzere çevrimdışı olarak kaydedebilmekteyiz, yani önceden kayıt ettiğimiz haritaları, sahada çevrimdışı olarak kullanabilmekteyiz. Bunlara ek olarak 3B uçuş planları oluşturabilmekteyiz, koridor uçuş planı, dikey tarama gibi uçuş planlarını da direkt olarak kullanabilmekteyiz.

Bunlara ek olarak bir geofence alanı oluşturarak dronu, bir uçuş yolunu tanımlayan poligon içinde kalmaya zorlayabilmekteyiz. Bu seçenek, dronun bir engelden kaçınması veya uçuşa yasak bölge dışında kalması gereken durumlar için efektif çözümler sağlamaktadır.

Uçuş planlarının oluşturulması

Drone filo yönetimi

Site Scan for ArcGIS ile filo yönetimi, uçuşların planlanması, drone donanım yönetimi ve pilot / uçuş geçmişini tek bir yerden takip edebilmekteyiz. Ayrıca uçuş planlamalarını yapan yöneticiler uçuş öncesi kontrol listelerini (checklist) oluşturarak pilotlar ile paylaşabilmektedir

Uçuş planının yapılması

Bulutta verilerin işlenmesi ve son ürünlerin paylaşılması

Sahadan elde edilen veriler bulut ortamında işlenerek doğrudan 2B & 3B ürünler ve analiz ürünleri elde edebiliriz. Sonuçları doğrudan bir web tarayıcısı üzerinde kolayca görselleştirebilir ve analizler oluşturabilmekteyiz. Sonraki süreç olan içeriklerin paylaşılması aşamasında ise ister 3B görünümde ister ArcGIS Online veya ArcGIS Enterprise içinde bir rapor veya harita olarak paylaşabilmekteyiz. Ayrıca Autodesk BIM 360 üzerinde de paylaşım yapabilmekteyiz.

Son ürünlerin paylaşılması

Site Scan for ArcGIS Nasıl Çalışır ?

Site Scan for ArcGIS nasıl çalışır ?

Site Scan for ArcGIS ile uçuş planının yapılmasından son ürünün paylaşılmasına kadar olan süreci 5 adımda inceleyebiliriz.

  1. Uçuş planının oluşturulması
  2. Uçuşun gerçekleştirilmesi
  3. Ürünlerin buluta yüklenmesi ve işlenmesi
  4. Görselleştirme ve analiz çalışmalarının yapılması
  5. Sonuçların paylaşılması

Site Scan or ArcGIS, masaüstü fotogrametri yazılımlarına ek olarak, uçuş planlarını paylaşma, veri yönetimi, depolama, filo yönetimi, projelerin web ortamında paylaşılması gibi ek yeteneklere sahip kapsamlı bir çözümdür.

Esri Türkiye 2020

Önceki Yazı
ArcGIS ile Derin Öğrenme Modelleri
Yazıyı görüntüle
Sonraki Yazı
Business Analyst for ArcGIS Pro ile Mesafeye Göre Müşteri Analizi
Yazıyı görüntüle