ArcGIS Reality ile Tanışın

ArcGIS Reality ürün ailesini ve fotogrametrik haritalama için ArcGIS Reality Studio ve ArcGIS Reality for ArcGIS Pro’nun piyasaya sürüldüğünü duyurmaktan heyecan duyuyoruz!

ArcGIS Reality Nedir?

ArcGIS Reality, Reality Capture iş akışlarınızı desteklemek üzere tasarlanmış bir fotogrametri yazılım ürünleri paketidir. Bu paket ile herhangi bir ölçekte ve kapsamda gerçek dünyanın yüksek kalitede dijital bir temsilini oluşturabilirsiniz.

ArcGIS Reality ailesinin parçası olan ürünler;

ArcGIS Reality Studio Hava görüntülerinden (Aerial) şehir ölçeğinde fotogrametrik ürünlerin oluşturulmasını destekleyen bir masaüstü uygulamasıdır.

ArcGIS Reality for ArcGIS Pro– Bu uygulama ArcGIS Pro’nun yeni bir uzantısıdır, bu uzantı ArcGIS Pro içerisinde bulunan Workspace oluşturma kısmından aktif edilebilir. Uzantı, kullanıcıların fotogrametrik ürünleri ArcGIS Pro içerisinde oluşturmasına olanak sağlamaktadır.

Site Scan for ArcGIS– Drone görüntüleri için bulut tabanlı fotogrametrik haritalama yazılımıdır. Site Scan for ArcGIS bunlara ek olarak drone filo yönetimi, pilotların yönetimi gibi ek özellikler sağlamaktadır. Ayrıca bulut tabanlı bir çözüm olması donanım maaliyetlerini ortadan kaldırmaktadır. Site scan for ArcGIS ile ilgili daha fazla bilgi için linke tıklayabilirsiniz.

ArcGIS Drone2Map– Drone görüntülerinden fotogrametrik çıktıların oluşturulması için tasarlanmış masaüstü fotogrametri uygulamasıdır. Drone2Map, drone görüntülerinden 2D ve 3D içerikleri hızlıca oluşturmanıza ve projelerinizi doğrudan ArcGIS Pro’ya taşımanıza olanak sağlamaktadır. Uygulama içerisinde bulunan hazır şablonlar ile içerik oluşturma ve işleme adımları oldukça basittir. Drone2map ile ilgili daha fazla bilgi için linke tıklayabilirsiniz.

ArcGIS Reality Studio

ArcGIS Reality Studio, gerçek dünyanın yüksek kalitede 3D ikizlerinin oluşturulmasını sağlayan bir masaüstü yazılımıdır. Aynı zamanda büyük görüntü koleksiyonlarını hızlı bir şekilde uygulamaya aktarmanıza ve yüksek kalitede içerikleri verimli bir şekilde oluşturmanıza yardımcı olmak için otomatikleştirilmiş iş akışları içermektedir.

ArcGIS Drone2Map ve Site Scan for ArcGIS uygulamalarından farklı olarak, yüksek görüntü boyutları ile çalışabilme, aerial görüntüleri işleme ve 5 kameralı araçlardan gelen görüntüleri işlemenin yanında çok fazla özellikleri bulunmaktadır.

ArcGIS Reality Studio uygulamasının iki bileşeni bulunmaktadır, bunlardan ilki masaüstü ortamında çalışan ArcGIS Reality Studio diğeri ise ArcGIS Pro içerisinden erişilebilen ArcGIS Reality Studio for ArcGIS Pro eklentisidir.

ArcGIS Reality Studio kullanıcılara şu özellikleri sağlamaktadır;

Verilerin işleme hızı: Büyük alanlara ait görüntü koleksiyonunu birden çok projeye bölmek yerine tek bir projede işleyebilirsiniz. Bu sayede son ürünlerinizi çok hızlı bir şekilde oluşturmanıza olanak sağlar.

İçerik üretiminin otomatikleştirilmesi : ArcGIS Reality Studio ile 3D ve true ortofotoları oluşturmak için gerekli iş akışlarınızı otomatize edebilirsiniz. Sonrasında bu iş akışlarını hızlıca kullanarak zaman kazanabilirsiniz

Yüksek doğrulukta ve kalitede son ürünler : ArcGIS Reality Studio sınıfının en iyi üçgenleme yeteneğine ve process motoruna sahiptir. Bu sayede yüksek kalitede ve dokuda 3D & 2D ürünler oluşturmanızı sağlar.

Kullanımı kolay arayüz : Uygulama arayüzü sade, kullanıma hazır iş akışları ve yönlendirmelere sahiptir. Bu sayede uygulamayı ilk kullanmaya başladığınızda kolayca adapte olmanızı sağlar.

ArcGIS Reality for ArcGIS Pro

ArcGIS Reality for ArcGIS Pro, kullanıcılara aerial veya drone görüntülerinden 3D ve 2D içerikleri ArcGIS Pro uygulaması içerisinde oluşturabilmesini sağlar. ArcGIS Pro uygulaması içerisinde bu içerikleri oluşturmanın birçok katkısı bulunmaktadır. Bunlardan en öne çıkanı ArcGIS Pro içerisindeki mevcut çalışmalara bağlı bir şekilde bu süreçleri yürütmektir. Örneğin, bir bölge ile ilgili altyapı çalışmaları için ArcGIS Pro’da bazı çalışmalar yapıyorsanız, çalışma alanına ait fotogrametrik ürünleri ArcGIS Pro’dan çıkış yapmadan oluşturmak hem kapsam alanını belirlemek hem de verileri tek bir haritada toplamak açısınndan avantajlı olacaktır.

ArcGIS Reality Studio ile foto realistik ürünleri hem bağımsız bir uygulamada hem de ArcGIS Pro içinde oluşturup paylaşabilirsiniz. Daha fazla bilgi için linke tıklayabilirsiniz.

Önceki Yazı
Map Viewer’da Akıllı Formlar
Yazıyı görüntüle
Sonraki Yazı
Utility Network: Branch Versiyonlama ve SQL
Yazıyı görüntüle