Collector for ArcGIS 20.1.0 Sürümü ile Gelen Yenilikler

iOS platformunda Collector for ArcGIS için fonksiyonel geliştirmelerle zenginleştirilmiş 20.1.0 sürümü yayınlandı. 20.1.0 sürümü birçok heyecan verici yeniliği de beraberinde getiriyor. Yenilikleri keşfetmek için blog yazımızı okumaya devam edin.

Detayları Yakalama Özelliği

Yeni detaylar oluşturmak için haritayı kullanırken veya mevcut detayların konumunu güncellerken nokta detaylarını veya çizgi ve çokgen köşelerini yakalayabilirsiniz. Yakalama özelliğinin uygulandığını hem görsel olarak hem de cihazınızı tutarken dokunsal olarak titreşimden anlayabilirsiniz. Yakalama özelliği isteğe bağlı olarak açılıp kapatılabilir.

 

Toplu Öznitelik Güncellemeleri

Aynı öznitelik değeri girilecek olan detaylarda, her bir detayı ayrı ayrı düzenlemek yerine güncellenecek olan tüm detaylar seçilip öznitelik değerleri aynı anda düzenlenebilir veya değiştirilebilir. Örneğin, bir araştırma için bir mahalledeki tüm binaların incelenmesi gerekiyor. İnceleme çalışması bittikten sonra tüm binaları seçilip aynı anda inceleme durumu “Tamamlandı” olarak düzenlenebilir. Bu özellik iş akışlarınıza hız kazandıracaktır. Bu özelliği kullanmak için Collector for ArcGIS’te “Çoklu Düzenle” bölümüne tıklayıp düzenlenecek detayları seçebilirsiniz.

Son Değerleri Yeniden Kullanma

Tekrarlanan veri girişini ve yazım hatalarını en aza indirmek için detayların öznitelik bilgilerine önceden girilen değerleri kolayca yeniden kullanabilirsiniz. Bu özellik mahalle veya sokak adı gibi sık kullanılan değerleri girerken hız kazandıracaktır. Klavyenin hemen üstünde “Son Değerler” yazan bölmeye tıklayarak girilen son 3 değere ulaşabilirsiniz.

 

Oturum Açmak için Kod Tarama Seçeneği

ArcGIS Enterprise kullanarak Collector for ArcGIS’te oturum açtığınızda önce portalınızın URL adresini girmeniz gerekir. Saha çalışanlarının URL adresini cihazlarına yazması zor olabilir ve zaman kaybı yaratabilir. Collector for ArcGIS yeni oturum açma özelliği ile bu soruna çözüm sunuyor. Oturum açarken “Kodu Tara” seçeneğine tıklayarak kamerayı açabilir ve ArcGIS Enterprise portalınızın URL adresini kullanarak oluşturduğunuz bir QR kodu veya barkodu tarayabilirsiniz. Böylece sadece kullanıcı adı ve şifrenizi girerek URL adresini yazmadan kolayca oturum açabilirsiniz.

 

Tracker for ArcGIS’te Depolanan İzleri Görüntüleme

Tracker for ArcGIS kullanarak konum izlerinizi kaydederseniz artık bu izleri Collector for ArcGIS’te görüntüleyebilirsiniz. Bu özellik saha çalışanlarının, veri toplama boyunca nerede olduğunu ve hangi alanları tamamladığını görmesine olanak tanır. Konum izlerine Collector for ArcGIS’te Katmanlar bölümüne eklenen “My Tracks” başlıklı kayıttan ulaşabilirsiniz. Konum izlemeyi açmak / kapatmak veya görüntülenecek izlerin geçmişini ayarlamak için “Tracker” yazısının üstüne tıklayarak Tracker for ArcGIS uygulamasını açabilirsiniz. Collector for ArcGIS cihazınızda depolanan izleri görüntüler, böylece bağlantı kesildiğinde bile önceki konum izlerini görebilirsiniz. Tracker for ArcGIS’te düzenlenen ayarlar Collector for ArcGIS’te görülür. Örneğin Collector for ArcGIS’te sadece bugüne ait konum izlerini görmek istiyorsanız Tracker for ArcGIS’ten “Görüntülenecek İzler” bölümünü “Bugün” olarak ayarlayabilirsiniz.

 

Bu yeniliklere ek olarak aşağıdaki yeni güncellemeler de bu sürümde mevcuttur.

  • Dual XGPS160 ve Juniper Systems Geode isimli iki yeni GPS alıcısı desteği sağlanmıştır.
  • Katmanlar ve Açıklama bölümleri ayrılmıştır, artık Katmanlar’a araç çubuğundan hızlı bir şekilde erişebilirsiniz.
  • Veri toplarken raptiye eklemek istediğiniz alana uzun basarak büyüteci kullanabilirsiniz. Böylece veri girişleri daha hızlı ve konum bilgisi daha doğru olacaktır.

 

 

Collector for ArcGIS hakkında daha fazlası için buraya tıklayınız. ArcGIS uygulamaları ve güncellemeleriyle ilgili daha fazla bilgiye ulaşmak için blog sayfamızı takip edebilirsiniz.

                                                                                                                                                                       Esri Türkiye 2020

Önceki Yazı
ArcGIS ile Gerçek Zamanlı Verilerin Yönetimi
Yazıyı görüntüle
Sonraki Yazı
İç Mekânda Konumun Gücü : ArcGIS Indoors
Yazıyı görüntüle