Eğitim Altyapımızdaki Yenilikler
Bildiğiniz üzere Esri Türkiye olarak ArcGIS Desktop’tan ArcGIS Enterprise’a uzanan farklı alanlarda yetkinliğinizi arttırmaya yönelik geleneksel (masaüstü) CBS eğitimlerinin yanı sıra Web CBS tabanlı, 3 boyutlu analiz ve tasarım yapabileceğiniz birçok eğitim veriyoruz. Günümüz dünyasında hızla değişen teknolojik gelişmeleri yakından takip edebilmek amacıyla, Haziran 2018 itibariyle ESRI Global’in eğitim sistemi olan ITP’ye (International Training Program) geçmiş bulunuyoruz. ITP’nin bir parçası olan eğitim içeriklerini yerelleştirme çalışmalarımız devam ederken, kataloğumuzdaki eğitimleri ise ITP dokümanları üzerinden İstanbul ve Ankara olmak üzere iki farklı lokasyonda gerçekleştirmekteyiz.
Eğitim içeriğimizdeki yeniliklerle beraber, internet sayfamızda da bazı altyapı değişikliklerine giderek bu eğitimlere başvurmanızı kolaylaştıracak birtakım yenilikleri hayata geçirdik. Önceki sistemimizde her bir eğitim için ayrı ayrı başvuru yapmanız gerekirken artık bu işlemi tek bir seferde yapabilirsiniz.
Katılımcılar, eğitim sayfamızda yer alan eğitim kataloğundan seçim yaparken, hangi eğitimin kendileri için daha faydalı olacağına karar vermekte zorlanıyorlardı. Örneğin Network Analyst eğitimi almak isteyen bir katılımcı bunun öncesinde alması gereken ve kendisine bir temel oluşturacak eğitimlerin hangileri olduğunu bulmakta zorluk çekebiliyordu ancak sitemizdeki diğer bir yenilik olan Kariyer Planı ile birlikte başvuru aşamasında eğitimleri kolaylıkla seçmesine yardımcı oluyoruz. Kariyer planı sayesinde katılımcıların önceden aldıkları eğitim ile, alacakları eğitimler arasındaki ilişkiyi görmeleri mümkün hale geldi.
Şu anda Eğitim Departmanımızın Web Sayfasını ziyaret ettiğinizde sizi şu şekilde bir ekran karşılıyor olacak.
Eğitim Takvimi ve Kariyer Planı dışında yaptığımız başka bir değişiklik de Survey123 for ArcGIS ile hazırladığımız Eğitim Talep Formu oldu. Eski formumuzu güncellemek ve daha verimli sonuçlar elde etmek amacıyla böyle bir değişikliğe gittik. Bu yenilik sayesinde katılımcılarımız formu doldurduklarında biz de eş zamanlı olarak ArcGIS Online üzerinden bu başvuruları görmekteyiz.
Eğitim Talep Formu üzerinde gerçekleştirdiğimiz değişiklikler ile birlikte formun içerdiği alanlar ve başvuranların verdiği cevaplar detaylı bir şekilde görüntülenebilir hale geldi.
Bu anket sonuçlarını istediğimiz şekilde filtreleyip, sıralayabiliyor olmamız da Survey123 ve ArcGIS Online’ın bize sunduğu diğer bir kolaylık. Örneğin sadece belirli bir eğitimi almak isteyenleri ya da belirli bir tarihteki eğitimi almak isteyenleri öncelikli şekilde sıralayabiliyoruz.
Bunları raporlamak istediğimizde dışa aktarma seçeneklerini kullanarak tek bir dosya içerisinde görebiliyoruz ya da Survey123 for ArcGIS ile elde ettiğimiz sonuçları Operations Dashboard for ArcGIS üzerinde grafiklere dökebiliyoruz. Böylelikle karmaşık verilerin analizini basit ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebiliyoruz.
ESRI Türkiye olarak eğitim taleplerini alırken Survey123 ve ArcGIS Online kullanarak vaktimizi daha verimli kullanıyoruz. Katılımcılarımıza daha hızlı ve etkili geri dönüş sağlayarak kullanıcı memnuniyetini arttırıyoruz.
Sizler de iş ihtiyaçlarınız için ESRI’nin çok çeşitli ve üstün yeteneklere sahip uygulamalarını kullanarak hem zamandan tasarruf edebilir hem de iş yükünüzü hafifletebilirsiniz.
Survey123 for ArcGIS kullanılarak yapılan diğer bir örnek çalışma için “Ülkemizdeki Ormancılık Faaliyetleri ve Survey123 for ArcGIS” yazısını inceleyebilirsiniz.